TVAROHOVÝ KOLÁČ
ANNA GUBERNAT - POLSKÁ KLASIKA
RECEPTY > DEZERTY
INGREDIENCE
Korpus2 žloutky
50g ovesné mouky
100g rýžové mouky
1 polévková lžíce Přírodního vanilkového nápoje Natural Balance
70g kokosového oleje
POSTUP
Korpus: Promíchejte všechny ingredience, vytvarujte těsto a vložte jej do formy na pečení vyložené papírem - rozložte těsto tak, aby pokrývalo celé dno formy na pečení. Pečeme 10 minut v troubě předehřáté na 175°C a necháme vychladnout.Koláč: Oddělte bílky od žloutků. Tvaroh, mléko, žloutky, vanilkový prášek a pudinky smíchejte. V samostatné misce vyšleháme bílky. Špachtlí je jemně vmíchejte do tvarohové hmoty. Nalijte těsto do formy, vložte do trouby předehřáté na 170°C a pečte asi 60 minut.
Tvarohový koláč před podáváním nechte úplně vychladnout.

CHIA PUDINK DVOU CHUTÍ
NUNO ABREAU - PORTUGALSKÉ LAHŮDKY
NUNO ABREAU - PORTUGALSKÉ LAHŮDKY
INGREDIENCE
CHIA PUDINK60g chia semínek
360ml ovesného mléka
20g agávového sirupu
ČOKOLÁDOVO-JAHODOVÁ PŘÍCHUŤ
18g Přírodního čokoládového nápoje Natural Balance
4 jahody
VANILKOVO-SKOŘICOVÁ PŘÍCHUŤ s ovesnými vločkami
18g Přírodního vanilkového nápoje Natural Balance
skořice podle chuti
ovesné vločky
1 tyčinka skořice
POSTUP
ČOKOLÁDOVO-JAHODOVÁ PŘÍCHUŤPolovinu ingrediencí na pudink smíchejte s čokoládovým práškem. Vložte do ledničky na 3 hodiny a během této doby míchejte každých 30 minut. Nakrájejte 3 jahody. Na dno sklenice dejte polovinu ovoce, potom polovinu pudinku, druhou polovinu jahod a zbytek pudinku. Nakrájejte poslední jahodu a ozdobte.
VANILKOVO-SKOŘICOVÁ PŘÍCHUŤ s ovesnými vločkami
Smíchejte druhou polovinu ingrediencí na pudink. Vložte do ledničky na 3 hodiny a během této doby míchejte každých 30 minut. Na dno sklenice dejte trochu ovesných vloček, přidejte polovinu pudinku, vrstvu vloček a zbytek pudinku. Navrch posypejte skořicí a ozdobte tyčinkou skořice.
Vychutnejte si pudink s někým, koho máte rádi..

JAHODOVÝ MOUSSE
TULIA BARREIRA - PORTUGALSKÉ LAHŮDKY
TULIA BARREIRA - PORTUGALSKÉ LAHŮDKY
INGREDIENCE
200ml smetany1 balíček práškového jahodového želé
100g Přírodního jahodového nápoje Natural Balance
jahody
POSTUP
Připravte si želé podle receptu na obalu. Želé necháme vychladnout, ale nenecháme ho ztuhnout. Smíchejte smetanu s prášek nápoje a dobře promíchejte metličkou společně s želé - dokud hmota nebude napěněná. Dejte na noc do ledničky.Před podáváním můžete pěnu ozdobit čerstvými jahodami.

ČOKOLÁDOVÝ WELLNESS DORT
MARGARIDA ROSA - PORTUGALSKÉ LAHŮDKY
MARGARIDA ROSA - PORTUGALSKÉ LAHŮDKY
INGREDIENCE
Ciasto:4 velká vejce
1 šálek třtinového cukru (nebo 1⁄4 šálku stévie na pečení)
1 šálek kokosového oleje
1 šálek Přírodního čokoládového nápoje Natural Balance (nebo 1⁄2 šálku nápoje a 1⁄2 šálku kakaa)
1 šálek mouky (rýžová, špaldová nebo z ovesných vloček)
1 šálek ovesných vloček
1 šálek horké vody
2 lžíce chia semínek
1 čajová lžička prášku do pečiva
Poleva:
1 polévková lžíce Přírodního čokoládového nápoje Natural Balance
1 šálek kravského nebo rostlinného mléka (sója, kokos, mandle)
75 g čokolády (70% kakaa)
POSTUP
Ciasto:Smíchejte vejce s cukrem. Přidejte kokosový olej a prášek čokoládového nápoje (tak, aby se nevytvořily hrudky). Pokud dáváte přednost intenzivnější čokoládové chuti, můžete přidat směs prášku a kakaa. Jemně přimíchejte moukou. Přidejte ovesné vločky a horkou vodu. Dobře promíchejte a přidejte zbývající prášek a kakao. Hmota bude spíše mazlavá. Aby byl dort po upečení tuhý, přidejte chia semínka a prášek do pečiva a jemně promíchejte. Pečte asi 20-25 minut při 180°C.
Poleva:Smíchejte prášek nápoje s mlékem a na pánvi jej zahřejte. Přidejte čokoládu a míchejte, dokud hmota nezhoustne.

ZDRAVÉ PROTEINOVÉ KULIČKY
SLOVENSKÉ CHUŤOVKY
SLOVENSKÉ CHUŤOVKY
INGREDIENCE
50g Přírodního čokoládového nápoje Natural Balance90g kokosu
10ml mléka
1 lžíce vanilkového cukru
strouhaná tmavá čokoláda
POSTUP
Smíchejte všechny ingredience, vytvarujte směs do kuliček (z tohoto množství vytvoříte asi 15 kusů) a obalte v kokosu.